martes, 21 de enero de 2014

Estimada Bamako!!

Pel·lícula documental basada en fets reals, que ens explica el dur viatge que han de fer els immigrants africans, per arribar a Espanya.S'ha de dir que:
  • Molts moren fent aquest viatge. Es poden morir ofegats, deshidratats al desert, morts d'accident, de malaltia, etc.; fins i tot, s'explica el cas d'un noi que mor assassinat quan intenta robar una mica de menjar. 
  • La majoria dels que emprenen el viatge, deixen la família endarrere. I durant molt de temps no saben res d'ella. 
  • La majoria dels immigrants entrevistats, no tornarien a fer el viatge, ni el recomanarien a ningú. 
  • Quan arriben a Espanya, no s'acaba el malson. Encara han de lluitar pel menjar, pels papers, per feina, etc. És a dir, la vida del immigrant a Espanya és molt complicada. És difícil triomfar, guanyar diners i enviar part d'aquests a les seves famílies a Àfrica. 



Al final de la pel·lícula, el protagonista fa unes reflexions molt interessants. Una d'elles, és que no entén com pot ser possible que el món estigui tan mal repartit. Compara els carrers de Bilbao, amb el seu poblat, i no s'ho acaba de creure. La diferència és tan gran!!!


Recomanem la pel·lícula a tots aquells que vulguin conèixer de més a prop, la vivència que experimenten els immigrants africans.

No hay comentarios: