lunes, 2 de noviembre de 2009

Pastisset de moniato

A la recepta següent, us proposem fer com un tipus "d'empanadilles". Però nosaltres hem utilitzat una farina sense gluten, que fa difícil fer la massa. Amb el que vam optar per fer una gran "empanada".

Ingredients:





  • 1 got de sucre


  • 1 got d'oli


  • 150 gr de mantega


  • 2 ous


  • 720 gr de farina


Ingredients pel farcit:

  • 1/2 kg de moniatos


  • 1/2 kg de sucre


  • 1 llimó


  • canyella en pols


Preparació del farcit.



Preparem els moniatos, ho barregem amb el sucre, la canyella i la ratlladura de llimona.



Ho barregem en un cassola de fang amb foc lent, una mitja hora fins tenir una massa uniforme. Ho deixem reposar.



Preparació de la massa.



Primer barregem amb una olla, l'oli la mantega i el sucre, fins que quedi tot barrejat. Traiem la barreja i li fiquem poc a poc la farina, treballant-la fins que obtinguem una massa fina que es pugui moldejar. Ara s'agafa un ou més un rovell d'un altre i es bat, llavors es fica a la barreja i es continua amassant.



En aquest moment es fan petits cercles molt fins amb la massa (boles com una nou), ara es poden farcir amb la barreja anterior. Es tanq uen com una empanada i es pinten amb la clara de l'ou batuda que ens ha sobrat abans. S'espolvoreja amb sucre i canyella i ja es poden ficar al forn. durant uns 20 minuts a 150 graus.





Bon profit!!



Consells.







  • És bo deixar reposar el farcit una nit.




  • Si no sou una escola, com nosaltres, al mateix moment que fiqueu la farina podeu ficar un got de d'anís.


No hay comentarios: