martes, 11 de octubre de 2011

Coc de Fraga

En homenatge a la Pilarica, farem un postre aragonés. Coc de Fraga.

Ingredients
  • • 1 Base de pizza
  • • 2 pomes àcides
  • • 50 grs. de sucre
  • • 40 grs. d’ametlles torrades
  • • 40 grs. de nous
  • • 30 grs. de farina
  • • Oli d’oliva

En una safata de forn, estendre la massa de pizza. (Convé comprar la pizza més fina que trobem, ja que massa gruixuda no va bé).
Sobre la massa, escampar la meitat del sucre, i sobre el sucre, les pomes pelades i tallades a monjos d’uns 5 mm. de gruix. Sobre els monjos de poma, tirar l’altra meitat de sucre.
Picar un xic grollerament les nous i les ametlles, i ta
mbé posar-ho repartit per sobre el pastís.
Finalment, cobrir-ho amb la farina, i tirar un abundant raig d’oli d’oliva per damunt.
Tenir el forn pre-escalfat a 250 graus, i posar-hi el coc uns 15-20 minuts, fins que queda torrat. (S‘ha d’anar vigilant, que no es cremi)
El coc ideal es fa amb codony, però degut a la temporalitat i l’escassetat d’aquesta fruita, queda bé també amb poma, si és ben àcida.

Bona festa del Pilar!!

No hay comentarios: